Aan de Drift

Over ons

Welkom!

Het team van Aan de Drift heet u van harte welkom.

Vroeger anno 1800  lag in de buurt van het huidige gebouw Aan de Drift een schaapskooi, Geurtskooi genaamd. Hier verbleven ’s nachts de herders met hun schapen als ze op weg waren naar de Peel om daar de woeste gronden te begrazen. De paadjes waarover de schapen dan liepen, werden schaapsdriften genoemd. Het gebouw Aan de Drift ligt als het ware aan zo’n paadje aan de rand van de Peel; vandaar de naam Aan de Drift.

Rond 2005 kregen Paul Jacobs en Petra Gielen, beide echte natuurliefhebbers, het idee om bij de prachtige natuurgebieden de Schadijkse Bossen en de Heere Peel een gebouw te realiseren waar wandelaars en fietsers na hun wandeling of fietstocht konden genieten van een hapje of een drankje. In 2015 werd de eerste schop in de grond gezet voor de bouw van het huidige Aan de Drift. Bij de realisatie van het gebouw waren de contouren van een schaapskooi het uitgangspunt. De constructie is een traditionele houten kapconstructie, gebinten met pen-gat verbindingen. Het metselwerk is gerealiseerd met authentieke veldbrandstenen. Zodat we uiteindelijk een gebouw hebben gerealiseerd met zoveel mogelijk natuurlijke materialen.  

Onze passie is het om onze gasten zoveel mogelijk te laten genieten en te laten beleven wat de natuur ons allemaal te bieden heeft. We bieden natuur gerelateerde activiteiten aan. Zo organiseren we regelmatig samen met bijvoorbeeld IVN, activiteiten voor jong en oud die met de natuur te maken hebben. Maar ook voor wandel- of fietsroutes en vragen over het gebied kunt u bij ons terecht. Laat je dus verrassen en blijf je verwonderen over al het moois.

Met al het moois wat onze streek te bieden heeft, maken we ook gebruik van al het lekkers wat de streek te bieden heeft. We gebruiken zoveel mogelijk streekproducten bij alles wat bij ons op de menukaart staat. Bijvoorbeeld honing uit de Heere Peel van onze bijen.

Dus kom binnen en geniet!

Wij zijn iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 uur tot 19.30 uur. U kunt tot 1 uur voor sluitingstijd uw bestelling voor de keuken plaatsen. We zijn gedurende het hele jaar ieder weekend, feestdagen en schoolvakanties (regio-zuid) geopend.

Tijdens de zomervakantie, 6 juli t/m 25 augustus zijn we woensdags t/m zondags vanaf 10.00 uur geopend.

Wij behouden ons het recht voor om eerder te sluiten bij slecht weer en of andere omstandigheden.

Aan de Drift ligt op loopafstand van Centerparcs Het Meerdal en de Limburgse Peel. U kunt de wandelroute vinden onder wandelen en fietsen.